Aedes Real Estate heeft een Hoxton Hotel in Amsterdam ontwikkeld, dit is een herontwikkeling van het bestaande Rembrandt Classic Hotel aan de Herengracht. Het Hoxton Hotel - een nieuw hotelconcept - heeft 111 hotelkamers, een lobby, bar, restaurant en vergaderfaciliteiten.

Hoxton is de merknaam voor een jong en vernieuwend 4-sterren hotelconcept. Het eerste Hoxton hotel is geopend in Londen Shoreditch, een hippe buurt in Londen. Het tweede Hoxton hotel in Londen heeft haar deuren voor het publiek geopend in 2014. Verder zijn er Hoxton hotels in ontwikkeling in New York en Parijs.

Het hotel is gevestigd aan de Herengracht 255 en loopt inpandig door tot in vier aaneen geschakelde panden aan het Singel. Het pand heeft in totaal 6 bouwlagen met een patio en een binnenhof. Het pand aan de Herengracht is een gemeentemonument en de panden aan het Singel zijn rijksmonumenten. De gebouwen zijn aan de buitenkant gerestaureerd en hebben van binnen een andere indeling en een nieuw interieur gekregen.

Project Details

Project grootte:

Ca. 5.500 m2

Architect:

Kentie & Partners

Status:

Opgeleverd, 2015

Rol Aedes:

Ontwikkeling

Aedes werkt o.a. samen met: